Soorten saffraan

Negin Saffraan

De Negin saffraan staat bekend als het juweel onder de saffraan. De meest exclusieve en duurste saffraan is de Negin saffraan. Ook zijn de esthetische kenmerken van de saffraandraadjes superieur. De saffraandraadjes zijn langer, dikker en meer rood. Hierdoor is de Negin saffraan de meest gewilde saffraan. SFFRN is gespecialiseerd in de Negin saffraan.

Sargol Saffraan

In het Perzisch betekent Sargol ‘De top van de bloem’. Sargol is de top van de saffraandraad. Over het algemeen wordt Sargol gezien als een premium saffraan van hoge kwaliteit. Na een tijdje zal natuur zijn werk doen en zal Sargol gaan kruimelen.


Poushal Saffraan

Deze soort saffraan is de goedkoopste en meest verkochte saffraan in winkels. Het bevat veel gele en oranje draadjes.

Dasteh saffraan

Dit is een compleet gebonden bundel van saffraandraadjes. Het witte gedeelte van de saffraan wordt ook meegenomen in de Dasteh.

Het magische kruid

Saffraan staat ook bekend als het ’magische kruid’ omdat het vele natuurlijke bestandsdelen bevat die gebruikt kunnen worden voor verschillende gezondheidsdoelen. Zo kan saffraan worden gebruikt bij een milde tot matige depressie, tegen kaalheid, boost voor het geheugen, menstruatiepijn, goed voor het oog en zicht en kan het een libido verhogende werking hebben.

Saffraan bestaat voornamelijk uit Mangaan en bevat ook vitamine C, B6, ijzer en magnesium. Al deze vitamines en mineralen gecombineerd zorgen voor de ‘magische’ werking van saffraan.

Saffraan  kopen

Saffraan is een dure kruid maar zeker niet onbetaalbaar. Bij SFFRN is het al mogelijk om Saffraan vanaf 1 gram te kopen. Saffraan wordt in draadjes geleverd. Bij veel Saffraan recepten heb je slechts een of twee draadjes nodig om een gerecht te maken. Ook grotere hoeveelheden saffraan koop je bij SFFRN.

Shop nu

Historie

Saffraan werd al decennia lang gebruikt in het oude Perzië. De saffraan werd niet alleen gebruikt om te verven of te kleuren maar het werd ook gebruikt als medicijn of om te parfumeren.

In sommige gevallen werd saffraan zelfs gebruikt om je lichaam mee te wassen. Cyrus de Grote gebruikte Perzische saffraan niet alleen in zijn rijst maar ook in bad. Dit deed hij zodat de wonden sneller zouden helen. De troepen van Alexander kopieerden dit ritueel en brachten het baden in saffraan mee naar Griekenland.

Saffraan van A tot Z