Maatschappelijk betrokken

SFFRN vindt het belangrijk om bij te dragen aan de maatschappij. Wij hebben ervoor gekozen om een deel van de winst te delen met goede doelen. Wij hebben in totaal vijf goede doelen gekozen die ons dicht bij het hart staan. Zij zullen aan het eind van elk kalenderjaar een schenking van ons ontvangen. Daarnaast vindt SFFRN het belangrijk dat de grondstoffen optimaal benut worden. Hierbij dient de CO2 uitstoot bij productie en transport van saffraan verminderd te worden.

Ook staan wij voor de empowerment van de vrouwen(rechten) in het land waar wij onze saffraan kopen. Aangezien het plukken en sorteren van saffraan delicaat werk is, wordt dit voornamelijk door vrouwen uitgevoerd. Wij kopen onze saffraan direct van de bron. Dit heeft twee belangrijke voordelen: 1) Hierdoor weten wij wie wij ondersteunen. 2) De prijs wordt niet opgedreven door een tussenpersoon.

Toekomstvisie

  • Bewuste keuze voor kwaliteit
  • Biologische producten
  • Vermijden van GMO

Goede doelen

  • Natuur en milieu (Omogolo Wildlife Trust & Greenpeace)
  • Gezondheid en sport (Kanjer wens & Johan Cruijff Foundation)
  • Maatschappij (Kansarme Kinderen in Nederland)

Missie en visie

Onze missie is om Nederland verder kennis te laten maken met de Negin saffraan. Wij bieden dan ook alleen 100% natuurlijke saffraan die geteeld wordt zonder kunstmest, kunstmatige bestrijdingsmiddelen en zonder toevoeging van synthetische conserveringsmiddelen. Ook heeft onze saffraan geen toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen.

De gegarandeerde kwaliteit van SFFRN

Wij garanderen dat onze saffraan professioneel handmatig geplukt en gesorteerd wordt. Hierdoor worden de saffraan draadjes niet onnodig beschadigd of gebroken.

Na het plukken wordt onze premium Negin saffraan op een natuurlijke manier gedroogd. Hierdoor behoudt de saffraan zijn geur, kleur, smaak, vitamines en mineralen. Onze saffraan beschikt over ISO22000:2005 en ISO9001:2015.

Als u het doosje opent dan herkent u gelijk de kwaliteit van onze premium Negin saffraan. De diepe rode kleur is een kenmerk van onze ‘Grade 1 Saffraan’. Dit staat synoniem voor de beste kwaliteit saffraan ter wereld.

Verder heeft SFFRN direct vanaf het begin gekozen voor kwaliteit, niet alleen in de keuze van hoogwaardige producten maar ook in het vermijden van elementen die we niet in onze producten willen gebruiken. De saffraan die wij leveren is GMO vrij.