Recepten

Terug naar Recepten

Mosselen met knoflook en saffraan

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kilo mosselen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (fijn gesneden)
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 ml witte wijn
  • 1 prei
  • 1 venkel (dun gesneden)
  • 1 wortel (dun gesneden)
  • 2 snufjes saffraan
  • Zout en peper
  • 250 ml aioli (van het eerste gedeelte)
  • Vers brood om de mosselen mee te serveren
  1. Maak de mosselen schoon zodat er geen zand in zit. Verwijder ook eventuele algen aan de buitenkant van de schelp.
  2. Verhit een grote pan met een deksel op hoog vuur
  3. Voeg de olie en een halve ui toe. Laat de ui rustig frituren terwijl u roert. Voeg hierbij de laurierbladeren toe en een scheutje witte wijn.
  4. Wanneer het op temperatuur is voegt u de mosselen erbij toe met ongeveer 200 ml water. Zet de deksel op de pan en laat dit 3 a 5 minuten staan. U ziet dat de mosselen opengaan. Zet de mosselen in een vergiet boven een kom zodat u het kookvocht behoudt.
  5. Wanneer het een beetje is afgekoeld dient u het mosselvlees eruit te halen en in een aparte kom zetten.
  6. Was de prei en snijd het witte deel fijn. Bak de resterende ui, prei, venkel en wortel in een grote pan met olijfolie tot ze gaat zijn. Voeg hierbij witte wijn toe en het kookvocht van punt 4 en 100 ml water. Voeg hierbij de saffraan toe met een beetje zout en peper. Laat dit 10 minuten sudderen.
  7. Na 10 minuten gestoofd te hebben kunt u de mosselen erbij doen zodat ze opwarmen. De smaak van dit alles zal ook in de mosselen trekken.
  8. Bij het serveren kunt u een dikke snee (oer)brood naast uw schaal zetten.

Saffraan  kopen

Saffraan is een dure kruid maar zeker niet onbetaalbaar. Bij SFFRN is het al mogelijk om Saffraan vanaf 1 gram te kopen. Saffraan wordt in draadjes geleverd. Bij veel Saffraan recepten heb je slechts een of twee draadjes nodig om een gerecht te maken. Ook grotere hoeveelheden saffraan koop je bij SFFRN.

Shop nu