Recepten

Terug naar Recepten

Tandoori kip Tikka

Ingrediënten

  • 2.5 cm verse gember
  • 4 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 1 chilipeper (fijn gesneden)
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels bloem
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel milde paprika
  • 1 theelepel verse koriander
  • ½ theelepel garam masala
  • Snufje kaneel
  • Snufje gemalen saffraan
  • Snufje zout
  • 450 gr kippendijenfilet (zonder vel) gesneden in hapklare grootte. Een stukje boter om het vlees te arroseren.
  1. Meng de verse gember, knoflook en chili totdat het één geheel wordt
  2. Meng de yoghurt en bloem in een kleine kom. Meng het mengsel verder de chilipoeder, paprika, koriander, garam masala, kaneel, saffraan en zout. Roer dit goed
  3. Breng dit mengsel toe aan de kip in een kom. Sluit de bovenkant af met een stukje folie en laat het 30 minuten staan.
  4. Verwarm de oven (medium)
  5. Doe 5 of 6 satestokjes in water en laat dit staan voor 10 minuten. Rijg de kip aan de stokjes en laat ze onder de grillstand voor 15 a 20 minuten. Arroseer het vlees elke 5 minuten met  boter. Herhaal dit totdat de kip gaar is geworden.
  6. Bij het serveren kunt u limoen of citroen erover knijpen zodat het een frisse smaak krijgt.

Saffraan  kopen

Saffraan is een dure kruid maar zeker niet onbetaalbaar. Bij SFFRN is het al mogelijk om Saffraan vanaf 1 gram te kopen. Saffraan wordt in draadjes geleverd. Bij veel Saffraan recepten heb je slechts een of twee draadjes nodig om een gerecht te maken. Ook grotere hoeveelheden saffraan koop je bij SFFRN.

Shop nu