Blog

Terug naar Blog

Waarom saffraanzeep?

Het verzorgen van je huid is erg belangrijk, niet alleen omdat de huid invloed heeft op ons uiterlijk, maar ook omdat de conditie van dit orgaan onze algehele gezondheid beïnvloedt. Er zijn veel cosmetische producten op de markt, maar vele van deze producten bevatten kunstmatige en bewerkte ingrediënten. Deze toegevoegde ingrediënten kunnen bijwerkingen veroorzaken. Natuurlijke producten zijn niet alleen veilig maar ook goed voor uw huid. Sinds de laatste jaren zien we steeds meer mensen die geïnteresseerd zijn in saffraanzeep doordat het goed is voor de huid.

De voordelen van saffraanzeep

Zoals de naam het al zegt, is saffraanzeep een soort zeep op basis van saffraan. Deze specerij wordt de laatste jaren behoorlijk populair dankzij de positieve ervaringen die veel mensen hebben gehad met saffraan.

Kan wonden sneller genezen

Volgens enkele bronnen nam de bekende koning van Perzië, Cyrus de Grote, altijd baden die gevuld waren met saffraan. Hij geloofde dat deze specerij zijn gevechtswonden kon genezen. Kennelijk had hij gelijk, want saffraan is een uitstekende bron van voedingsstoffen die genezing en afschilfering van de huid ondersteunt. Mensen kunnen saffraanzeep gebruiken om het genezingsproces te versnellen. Hierdoor wordt het litteken minder goed zichtbaar.

Saffraanzeep kan problemen met huidpigmentatie oplossen

Veroudering, langdurige blootstelling aan de zon, onjuiste voeding en hormonale onbalans zijn enkele van de dingen die leiden tot huidpigmentatie. Dankzij saffraanzeep kan je dit probleem oplossen. Zoals we eerder hebben vermeld, heeft deze specerij sterke exfoliërende eigenschappen, dit betekent dat het de lagen dode cellen verwijdert die pigmentatie veroorzaken.

Saffraanzeep kan je huid lichter maken

Wetenschappelijke studies hebben bevestigd dat saffraan een voedingsrijke specerij is. Het bevat de B-vitaminen, evenals vitamine A en vitamine C. Deze vitaminen zijn cruciaal voor het proces van huidverlichting. Het gebruik van saffraanzeep met melk en citroensap kan u helpen om het gewenste effect te bereiken. Een team van wetenschappers onder leiding van Dr. Fehrat , hebben ontdekt dat de stigma’s van de saffraanbloem tyrosinase kunnen blokkeren en als gevolg daarvan wordt de productie van melanine op een betere manier gecontroleerd.

Saffraanzeep kan je huid zachter maken

Als je hielkloven hebt kan dit je fysieke ongemakken geven, vooral tijdens de zomerperiode. Gebruik regelmatig saffraanzeep om je huid te verzachten. Deze zeep kan je huid zachter maken op een natuurlijke manier. Deze zeep kan ook gebruikt worden voor andere lichaamsdelen.

Het bevordert huidhydratatie

Tot slot kan saffraanzeep u helpen om de huid gehydrateerd te houden. Saffraan heeft het vermogen om vocht te absorberen en de gekloofde en gedroogde huid te bestrijden.

Dit zijn enkele redenen waarom u uw gewone zeep met saffraanzeep zou kunnen veranderen.