Blog

Terug naar Blog

Prijs van saffraan – Waarom is saffraan duur?

Een gezonde levensstijl, voeding en dieet is voor veel mensen van belang geworden. Een steeds groter wordende groep mensen ziet het belang in van vitamines en mineralen die het lichaam nodig heeft. Vandaag de dag is saffraan één van de meest populair wordende specerijen. Tegelijkertijd is saffraan één van de duurste specerijen.

Saffraan is duur

De belangrijkste reden waarom saffraan duurder is dan andere specerijen, is het feit dat het productieproces van deze specerij niet geautomatiseerd kan worden. Saffraan wordt gewonnen uit de draden / stigma’s die zich in de bloemen van saffraan crocus of crocus sativus plant bevinden. Deze stigma’s zijn de kleine ‘juwelen’ in het midden van de bloem.

Saffraan plant

Het is goed om te weten dat elke crocus sativus plant slechts drie stigma’s telt. Om een ​​kilo hoogwaardige saffraan te maken, heb je ongeveer 700 m2, 200 manuren en 150.000 bloemen nodig. Bovendien moeten de stigma’s met de hand worden geplukt. Het is ook van belang om te weten dat de stigma’s niet het hele jaar door beschikbaar zijn. Deze zijn slechts gedurende een korte periode, eenmaal per jaar klaar om te telen.

Waarom is saffraan zo populair?

Ten slotte willen we er ook op wijzen dat de interesse in saffraan verder aan het groeien is. Het aantal onderzoeken dat zich richt op deze specerij gaat omhoog en de meeste van deze onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik saffraan baat kan hebben bij mensen die met bepaalde medische klachten hebben. Wanneer de belangstelling voor saffraan groeit, groeien ook de prijzen. De gezondheidsvoordelen van saffraan, de smaak en het aroma van deze specerij zorgen ervoor dat de prijs van de saffraan hoger ligt wanneer je het vergelijk met andere specerijen.

Waar komt saffraan vandaan?

Iran niet de enige producent van saffraan. Spanje bijvoorbeeld heeft wetten en voorschriften die vereisen dat slechts 10% van de saffraan Spaans moet zijn om het als Spaanse saffraan te labelen. De bedrijven uit Spanje kopen saffraan uit Iran, wijzigen het in het Spaans en verkopen het tegen een veel hogere prijs. Dus wees voorzichtig bij het kopen van saffraan, omdat je uiteindelijk meer betaald voor saffraan van een veel lagere kwaliteit. SFFRN koopt de ‘Super Negin’ saffraan direct bij de telers en kan daarom tegen een scherpe prijs deze op de markt brengen.

Helaas heeft de populariteit van deze specerij veel mensen opgezet om te frauderen met saffraan. Er zijn een groot aantal bedrijven die nep saffraan verkopen onder de naam van goede kwaliteit saffraan. Deze nep saffraan is van zeer lage kwaliteit. Deze bedrijven zijn gericht op de verkoop van low-end saffraan met hoge winstmarges. Je kunt het gemakkelijk herkennen vanwege de kleur – ze gebruiken gele en oranje draden tijdens het productieproces. Ook gebruiken sommigen van hen kunstmatige kleuringen toe. Deze kunstmatige kleuringen kunnen vervuild zijn.

Bij SFFRN krijgt u topkwaliteit saffraan zonder gele of oranje draden.


Saffraan  kopen

Saffraan is een dure kruid maar zeker niet onbetaalbaar. Bij SFFRN is het al mogelijk om Saffraan vanaf 1 gram te kopen. Saffraan wordt in draadjes geleverd. Bij veel Saffraan recepten heb je slechts een of twee draadjes nodig om een gerecht te maken. Ook grotere hoeveelheden saffraan koop je bij SFFRN.

Shop nu