Blog

Terug naar Blog

Saffraan, hoe te gebruiken?

Veel mensen gebruiken saffraan om hun maaltijden meer geur, kleur en smaak te geven. Ook zijn er steeds meer mensen die saffraan gebruiken voor medicinale doeleinden. De geweldige eigenschappen van deze specerij zijn slechts een van de redenen waarom saffraan duurder is dan andere specerijen. Gelukkig heb je een kleine hoeveelheid nodig om deze positieve effecten te ervaren. De vraag is dus: wat zou je met de rest van de saffraan moeten doen als je het voor de eerste keer gebruikt? Hoe sla je verse saffraan op?

  1. Allereerst is de beste manier om saffraan op te slaan, door het in een schone, luchtdichte verpakking te bewaren. Wanneer verse saffraan wordt blootgesteld aan hoge niveaus van vocht en vochtigheid, verliest het zijn eigenschappen in een korte tijd. Hetzelfde geldt voor saffraan die aan zuurstof wordt blootgesteld. Dit is een van de redenen waarom u ons saffraan in glazen buisjes krijgt zodat de kans kleiner is dat er lucht vrij kan circuleren. U dient de saffraan op een koele (geen koelkast) en droge plaats bewaren zonder weg van zonlicht. De beste optie is bijvoorbeeld in uw voorraadkast waar geen ventilatie is.
  2. Het is goed om te weten dat saffraan meer dan twee jaren bewaard kan worden mits het goed bewaard wordt. Na twee jaar zal langzamerhand de geur, kleur en aroma minder worden. De eigenschappen van de saffraan zullen minder sterk zijn dan voorheen.
  3. Er zijn veel mensen die saffraan in de koelkast willen bewaren. Saffraan bewaren in de koelkast moet echter vermeden worden, vooral als u vaak saffraan gebruikt. Wanneer saffraan voortdurend in en uit de koelkast beweegt, creëer je condensatie. Dit heeft effect op de eigenschappen van de saffraan.
  4. Men dient de saffraan tussen de 15 en 20 graden te bewaren. Dit is de optimale temperatuur voor saffraan.
  5. Luchtvochtigheid speelt een grote rol bij saffraan. De luchtvochtigheid dient ongeveer op 40% te zijn.
  6. Men kan aluminiumfolie gebruiken voor extra bescherming van de saffraan
  7. De buisjes waarin de saffraan geleverd wordt zijn prima om de saffraan in te bewaren. Elke keer als het buisje geopend wordt zal er vocht in het buisje komen. Dit zal op lange termijn niet ten goede van de saffraan komen.

Er kan langer dan twee jaar gebruik gemaakt worden van de saffraan wanneer men zich aan de bovengenoemde voorschriften houdt. Dit is om er zeker van te zijn dat u volle profijt heeft van de verse saffraan die SFFRN levert.


Saffraan  kopen

Saffraan is een dure kruid maar zeker niet onbetaalbaar. Bij SFFRN is het al mogelijk om Saffraan vanaf 1 gram te kopen. Saffraan wordt in draadjes geleverd. Bij veel Saffraan recepten heb je slechts een of twee draadjes nodig om een gerecht te maken. Ook grotere hoeveelheden saffraan koop je bij SFFRN.

Shop nu